תפריט

בדיקות תקופתיות למניעת רטיבות – הגולשים עבודות גובה

קירות הבניין שלנו יכולים להינזק ממגוון רחב של סיבות. ביניהן – מכות שהקיר ספג, פגעי שמש וצמחייה. אחד הגורמים המשמעותיים והנפוצים ביותר לפגיעה בקירות ובתקרה הוא הרטיבות. רטיבות היא גורם שלא תמיד פשוט לזהות אותו והוא יכול לגרום לנזקים רבים מעבר לפגיעה בקירות. על מנת שנוכל להישמר מהנזקים האלו מומלץ לבצע בדיקות תקופתיות למניעת רטיבות. אנחנו נסביר לכם כאן, איך בחברת הגולשים בגובה אנחנו מבצעים בדיקה שכזו גם במקומות גבוהים ללא גישה.

ממה נגרמת רטיבות?

בעיית רטיבות היא חדירה של מים לתוך המבנה. החדירה של המים יכולה להיעשות מכיוון הריצוף, הקירות וכן מהתקרה. רטיבות יכולה להיגרם ממספר סיבות שונות או מכמה מהן יחד.

  • סיבה ראשונה היא בעיה באיטום. אם הקיר לא אטום מספיק למים, הגשם והטל המגיעים מבחוץ יחדרו לקירות ותקרת המבנה. האיטום יכול להיפגע גם אם נעשה כמו שצריך, לעיתים עם הזמן נוצרים סדקים וקילופים באיטום כך שהוא נפגע.
  • הסיבה השנייה היא נזילה או פיצוץ בצנרת פנימית כלשהי. בתוך קירות הבית עוברים לא מעט צינורות – צינורות לאספקת מים וצנרת הביוב. לעיתים הצינורות דולפים בתוך הקיר מה שגורם לרטיבות. רטיבות זו יכולה להגיע הן מהקירות והתקרה והן מתחת לריצוף.
  • סיבה שלישית ואחרונה היא צינורות סתומים. סתימת צינורות מאפיינת בדרך כלל צינורות ביוב כמו אלו של צנרת השירותים. לחלופין מרזבי פינוי מי הגשמים של הבניין יהיו סתומים. החסימה מונעת מהמים לצאת החוצה ויכולה לגרום בסופו של דבר לרטיבות.

מה הנזקים שהרטיבות גורמת להם?

הרטיבות יכולה לגרום לנזקים לא מעטים גם לבית וגם לבריאותכם. ראשית הרטיבות יכולה לגרום לצמיחת פטריית העובש או לקילופים עמוקים בקירות ולהיווצרות 'בועות'. רטיבות פוגעת במבנה הקיר,  מה שיכול להוביל לנזקים אסטטיים ואף בטיחותיים חמורים. בנוסף לנזקי המבנה, רטיבות יכולה לגרום ללא מעט בעיות בריאותיות. המים שבקיר מסייעים בהתפתחות פטריית העובש כפי שאמרנו הפטרייה מפרישה יצורים חד תאיים בשם 'נבגים' ואלו יכולים לגרום לשלל בעיות בריאותיות. הנזק הבריאותי לו גורמים הנבגים יכול לנוע מבעיות עיכול ונשימה ועד לבעיות נוירולוגיות חמורות.

שיקום ואיטום חזיתות
תמונה שיקום בטון ,איטום מעטפת בניין 2

כיצד מבצעים בדיקות תקופתיות למניעת רטיבות?

כדי להימנע מכל הנזקים שהצבענו עליהם עד כה, מומלץ לבצע מדי פעם בדיקות למניעת רטיבות. כשאנחנו, הגולשים עבודות בגובה, מגיעים לבצע בדיקות שכאלו אנחנו עוברים על מספר שלבים. ראשית נבדוק שאין רטיבות בפועל. את הבדיקה הזו ניתן לבצע גם ויזואלית וגם באמצעות מכשירים. ויזואלית נביט על הקירות ונראה האם יש קילופים חריגים או עובש במקומות מסוימים. בנוסף נשתמש במצלמות טרמיות שיראו לנו נקודות רטובות שלא ניתן לשים לב אליהם בעין. בשלב הבא ניגש לבדוק את האיטום. נתחיל בבדיקה ויזואלית של הקירות החיצוניים והתקרה, נוודא שהאיטום בקירות ובתקרה תקין, שאין סדקים וחריצים שמהם יכולים המים להיכנס. שנית נוודא שהאיטום עומד בתקן האיטום המקובל בארץ. לאחר מכן נסיים בווידוא שאין סתימות במרזבי פינוי מי הגשמים של הבניין. במקומות מסוימים נצטרך לבצע 'הצפה יזומה' של מים לוידוא של איטום תקין.

איך עושים את הבדיקות האלו במקומות לא נגישים?

במקרים רבים ובייחוד במבנים גבוהים כמו בניין רב קומות או דופלקס, יש קירות שבהם לא פשוט לבצע את בדיקת מניעת הרטיבות. אנחנו, הגולשים עבודות בגובה, מתמחים בדיוק בסוג כזה של עבודה! במקרים כאלו נשתמש בחבלי סנפלינג ובעזרתם נגיע לכל פינה בקירות החיצוניים של הבניין שלכם. העובדים שלנו מיומנים בעבודות בגובה באמצעות סנפלינג ויכולים לבצע בדיקות תקופתיות למניעת נזילות בכל סוג של בניין.

Scroll to Top