תפריט

איתור סימני רטיבות בקירות חיצוניים – הגולשים מומחים

אנחנו, הגולשים עבודות בגובה, יודעים כי רטיבות בקירות חיצוניים הינה בעיה נפוצה ופופולארית. למעשה, סביר שכל אחד מאיתנו ייאלץ להתמודד איתה בשלב מסוים בחיים. הקושי העיקרי בבעיה זו טמון בעובדה שפעמים רבות הרטיבות מתחילה בצורה שבה לא ניתן להבחין או להרגיש בה, אך כאשר היא מתפשטת היא עלולה לגרום לנזקים חמורים. הצוות שלנו, הגולשים בגובה, הכין עבורכם סקירה שתציג את הסימנים העלולים להצביע על בעיית רטיבות בקירות חיצוניים, הגורמים שעלולים לגרום לכך ואת הדרכים להתמודד עם הבעיה בצורה היעילה ביותר (רמז: פשוט תקראו לנו לטפל לכם בבעיה).

איך תדעו אם יש לכם רטיבות בקירות חיצוניים?

רטיבות בקירות חיצוניים, היא מאובחנת בדרך כלל באמצעות סימנים ברורים שניתן להבחין בהם. אחת התופעות הראשונות המתרחשות הן הופעה של כתמים כהים או רטיבות בקירות הפנימיים של הבית. זה יכול לקרות בצורה של התקלפות של צבע או טיח מהקיר, או שלעיתים הקירות עשויים להרגיש נפוחים או רכים יותר מהרגיל. כל אלו הם סימנים שיכולים לסמן על חדירה של מים דרך הקירות החיצוניים. בנוסף על כך, ייתכן גם מצב בו ניתן יהיה להריח בבית ריח של טחב או עובש שהם תוצאה ישירה של רטיבות. חשוב לשים לב אם מתחילים להופיע סדקים חדשים בקירות או התרופפות של טיח ולא להתעלם מאיתותים אלו. כמו כן, אם אתם מבחינים בהתפשטות של צבע או טיח באופן לא רגיל, כדאי לבדוק זאת לעומק ולא להתעלם כי ככל שהבעיה נמשכת, הנזקים עשויים להיות חמורים יותר.

שיקום , ואיטום קירות חיצוניים
מעטפת בית

הגורמים לרטיבות בקירות חיצוניים:

לרטיבות בקירות חיצוניים, יש מספר גורמים עיקריים. ראשית, הגורם הנפוץ ביותר הוא איטום לקוי של הקירות. כאשר האיטום נעשה באופן לא מקצועי שבו נעשה שימוש בחומרים באיכות לא טובה או איכות נמוכה, מים עלולים לחדור בקלות אל הקירות. בנוסף, איטום שאינו בוצע בצורה ראויה, עשוי להיסדק ככל שעובר הזמן עקב החשיפה הממושכת לשמש ושינויי מזג האוויר. גורם נוסף לרטיבות הוא סדק בקירות החיצוניים. סדקים כאלו יכולים לקרות בגלל שינויים במבנה, רעידות אדמה קלות או אף תזוזה של הקרקע. מים שיגעו בסדקים יחלחלו פנימה ויגרמו לרטיבות. גורם אפשרי נוסף יכול להיות תלוי במערכת הניקוז. אם מערכת הניקוז לקויה והמרזבים בה סתומים או שהשיפועים בה לא מדויקים, יכול לקרות מצב בו המים יאגרו ליד הקירות ויתפשטו לתוך הבית.

כיצד ניתן לטפל בבעיה?

כאשר אנו מזהים שמדובר ברטיבות, עלינו לפעול במהירות. טיפול מוקדם מועיל במניעת נזקים חמורים יותר בהמשך. בשלב הראשון יש לאתר את מקור הבעיה באופן מדויק, ניתן לעשות זאת באמצעות טכנולוגיות מתקדמות כמו מצלמות תרמיות ומד לחות המזהים את המקומות בהם יש רטיבות, גם אם לא ניתן לראות זאת בעין. לאחר זיהוי של מקור הבעיה, השלב הבא הוא לתקן את האיטום. אם מדובר בסדקים, האיטום ייעשה באמצעות חומרים גמישים שיתאימו למצב של הקירות. אם המקור של הרטיבות נגרם בגלל בעיה בניקוז, מומלץ לבדוק שהמרזבים תקינים ושהגגות משופעים כראוי. שימו לב: אם לא תטפלו בבעיה באופן מקצועי, היא עלולה לשוב. כאן המקום להמליץ על פניה לאנשי מקצוע מנוסים ורציניים, כמו למשל – הצוות שלנו, הגולשים בגובה, שמתמחה באיתור סימני רטיבות בקירות חיצוניים – בכל גובה, ובטיפול מקצועי בהם.

איך למנוע רטיבות בעתיד?

הדרך היעילה למנוע רטיבות בקירות חיצוניים היא באמצעות תחזוקה שוטפת. אנו, הגולשים בעבודות בגובה ממליצים לבדוק בקביעות את מצב האיטום ולוודא שאין סדקים בקירות. חלק מהתחזוקה השוטפת צריך לכלול ניקוי מרזבים, במיוחד כשגשום, כך שזה ימנע הצטברות של מים ליד הקירות. בנוסף, אוורור נכון של הבית חשוב למניעת הצטברות מים. אנו גם ממליצים להתקין בידוד תרמי שישפר את הגנת הקירות וימנע בעיות רטיבות בעתיד.

Scroll to Top